Meso s vulkanskog kamena

Tim Bistroa Bukarica za vas je smislio posebne delicije! Naš je cilj očarati naše goste laganim, ali interesantnim jelima. Za Vas se svakodnevno trudimo kreirati nove specijalitete. Savjetujte se osobno s nama!

Naše meso nabavljamo isključivo u regiji. Naš gost ima mogućnost svoj odrezak s vrućeg kamena sam pripremiti po svojoj želji. Bistro Bukarica jedinstvena je na cijelom otoku zbog ovog načina pripreme mesa!

meso_vulkanski_kamen

Vrhunski sirevi i pršut

Naša ponuda sira i pršuta može varirati, s obzirom na to da su i to regionalni proizvodi. Naši regionalni proizvođači imaju ograničenu proizvodnju. Zato je svaki proizvod jedinstven po svom ukusu!

sir_plata

Ručno rađena tjestenina

Naša je kuhinja za vas osmislila posebne recepte s tjesteninom, kako bismo varijacijama neuobičajene tjestenine kućne izrade mogli kulinarski očarati naše goste. Bilo da se radi o šurlicama, raviolima, tortelinima ili čokoladnim tagliatellama s čilijem, svatko će pronaći nešto nešto primamljivo za svoj ukus. Moglo bi se reći da je obavezno bar jednom probati naše specijalitete od tjestenine!

pasta_coko_piletina

Jadranska riba

Posebni su naši riblji meniji. Istančane kombinacije osmišljene su kako bi vaš boravak kod nas bio poseban doživljaj.

riba_papir

rsz_1seafood
Untitled-76_cut

Naši specijaliteti

Naša ukusna predjela poput salate od cikle s kozjim sirom i čilijem, kao i naša bogata curry juha s kozicama i tjesteninom samo su neki od naših prijedloga.

salata_cikla_kozji_sir

Hrvatski klasici

Naravno, za vas pripremamo i naše ukusne klasike poput rižota sa škampima, lignji sa žara ili šurlica s gulašom.

rizoto

Vegetarijanska jela

Vrijedna spomena su i naša vegetarijanska jela, npr. punjena paprika s cous cousom i ukusnim umakom.

cous_cous

Za one najmanje

Naravno, također smo mislili na naše najmanje. Njih čeka izvrstan mini ražnjić od piletine i sezonskog povrća ili omlet iznenađenja! Za njih jela s našeg menija pripremamo i u manjim porcijama po povoljnijoj cijeni!

raznjic

Slatki zalogaji

Kako bi se obrok divno zaokružio, preporučamo Vam da probate naše male slastice.

souffle

Vrhunska vina

Nadamo se da smo Vam probudili apetit i veselimo se vašem posjetu! Posebno Vam preporučamo da probate nešto iz naše ponude prvoklasnih vina. Vinarija Krauthaker nas opskrbljuje s renomiranim vinima koja jednostavno morate probati!

vino

Pivo Früh Kölsch

U našem asortimanu skriva se i dragulj iz Kölna. Kölsch je svjetlo, fermentirano i filtrirano pivo spravljeno prema njemačkom zakonu o čistoći iz 1516. godine u Früh Kölsch, jednoj od vodećih pivovara u Kölnu s tradicijom dugom preko stotinu godina i pogledom na katedralu. Rashlađeno pivo toči se u jednostavne duguljaste čaše u mjerama 0,2 l i 0,4 l. Kölsch je od 1997. godine priznat kao specijalitet sa zaštićenim geografskim podrijetlom, a sada se po prvi puta može probati i u Hrvatskoj, upravo u bistrou Bukarica.

Radujemo se Vašem posjetu i što ćemo Vas očarati svojim specijalitetima!

Bistro Bukarica Team